Čo robiť so šperkami, ktoré nenosíte?

Všetci sme vinní z toho, že držíme veci, ktoré už nepoužívame. Aj keď ste možno po krk jarného upratovania šatníka a kozmetickej taštičky, premýšľali ste, čo robiť so šperkami, ktoré nenosíte? Či už váš šperk prišiel s mastnou cenovkou, má dlhú históriu vo vašej šperkovnici alebo si nie ste istí, či je tento kúsok presne váš štýl, ukážeme vám, čo robiť so šperkami, ktoré nenosíte, a šperky nájdete ktoré budete milovať.

Zaujíma vás, čo robiť so šperkami, ktoré nenosíte? Prvým krokom je položiť si týchto 5 kľúčových otázok

Otázka 1. Hodí sa k vášmu súčasnému štýlu?

Prvá otázka, ktorú si treba položiť, keď sa rozhodujete, čo robiť so šperkami, ktoré nenosíte, je, či daný kúsok vyhovuje vášmu súčasnému štýlu. Možno ste prešli evolúciou štýlu a tie elegantné náušnice, ktoré ste si kúpili pred niekoľkými rokmi, už nie sú verné tomu, kým ste. Alebo možno ste dostali niečo, čo jednoducho nikdy nebolo vaším štýlom. Pointa je, že ak nejaký kúsok nemilujete, nebudete sa pri jeho nosení cítiť pohodlne a sebavedomo, takže ho nebudete nosiť. Takže je čas nechať to tak.

Otázka 2. Chcete inú verziu tej istej veci?

Ďalej zvážte, či skutočne chcete inú verziu tej istej veci. Možno máte radi štýl svojho náramku Hermes Clic H, ale farba nie je pre vás. Možno zistíte, že chcete sviežu farbu, ako je ibištek, noir alebo ruža cendre. Alebo možno tie diamantové cvočky sú skvelé, ale naozaj by ste uprednostnili kamene rôznych veľkostí. V takom prípade je čas na upgrade šperkov.

Otázka 3. Nosili ste ho za posledných 6 mesiacov?

V hĺbke duše všetci vieme, že ak ste si niečo neobliekli za posledných 6 mesiacov, pravdepodobne si to znova neoblečiete. Prečo teda zapĺňať šperkovnicu kúskami, ktoré nenosíte?

Otázka 4. Nechávate si ho na špeciálnu príležitosť?

Jedinou skutočnou výnimkou z otázky číslo 3 je, ak ste šperk držali už dlho, pretože čakáte na špeciálnu príležitosť, aby ste si ho obliekli. Možno sa tieto šperky najlepšie hodia na luxusné udalosti a svadby alebo sú to vaše talizmany na prvé rande. Nech už je dôvod akýkoľvek, ak váš šperk dlho nenosíte, ale šetríte ho na konkrétne príležitosti, držte sa ho.

Otázka 5. Má to pozitívnu emocionálnu hodnotu?

Posledná otázka, ktorú si treba položiť pri rozhodovaní, čo robiť so šperkami, ktoré nenosíte, je, či majú šperky pozitívnu emocionálnu hodnotu. Pocity, ktoré k kúsku máte, budú hrať kľúčovú úlohu pri vašom rozhodovaní. Či už je to váš prvý luxusný šperk, darček od milovanej osoby alebo kúsok, ku ktorému sa viažu nádherné spomienky, toto všetko sú fantastické dôvody, prečo si šperky ponechať. Naopak, ak sú šperky zaťažené negatívnymi spomienkami, ako napríklad bývalý vzťah, potom bude pravdepodobne najlepšie, ak sa so šperkami rozlúčite a pôjdete ďalej.

Čo robiť so šperkami, ktoré nenosíte?

Po zodpovedaní týchto otázok zistite, ktorá z nasledujúcich troch možností vám najviac vyhovuje:

  • Uchovávajte: Po starostlivom zvážení ste si uvedomili, že predmetný šperk je držiteľom. Či už sú tieto šperky vaším obľúbeným kúskom na sviatočnú sezónu alebo majú pozitívnu emocionálnu hodnotu, slovami Marie Kondo, tieto šperky vyvolávajú radosť. Urobte si čas na premýšľanie o tom, ako začleniť šperky späť do vášho šatníka alebo aké nové kúsky ho môžu doplniť.
  • Predajte: Ak ste sa prestali zamilovať do svojich šperkov, je čas sa s nimi rozlúčiť. Dobrou správou je, že svoje dizajnérske šperky môžete predať za hotovosť renomovaným kupcom, ako je WP Diamonds. To vám umožní vyčistiť puzdro na šperky a zarobiť peniaze. Získajte cenovú ponuku ešte dnes.
  • Upgrade: Ak hľadáte niečo iné, upgrade vašich šperkov je fantastická možnosť. Či už túžite po očarujúcejšom diamante, špecifickom dizajne alebo najnovšom výtvore od vášho obľúbeného dizajnéra, WP Diamonds vám môže pomôcť vylepšiť vašu zbierku šperkov. Keď predáte svoje autorské šperky, môžeme vám poskytnúť o 10% viac z vašej ponuky vo forme kreditu na predajňu.