Ako nosiť náušnice?

Náušnice boli prvou známou formou šperkov. Od čias ich predchodcu sa výrazne vyvinuli. Od jednoduchých kruhových náušníc až po puzety, ušné drôtiky a náušnice. Možno si poviete, že je to jednoduchý šperk, a predsa potrebujete nejaké znalosti o tom, ako sa orientovať v nuansách módy pri nosení náušníc. Každá žena, ktorá sa rozhodne doplniť svoj outfit o tento doplnok, si musí vybrať nielen štýl či typ náušníc, ale aj kamienky a kov, do ktorých budú osadené, a často aj prívesok či náhrdelník, s ktorým majú ladiť.

Aj keď mnohí módni experti radia, aby ste sa pri výbere náušníc riadili srdcom a vlastným štýlom, oplatí sa poznať niekoľko pravidiel, ktoré by ste pri výbere náušníc mali dodržiavať, aby čo najlepšie zdôraznili našu krásu a osobnosť. Je to trochu ako okuliare. Môžete si vybrať akékoľvek, ktoré sa vám páčia, no nie vo všetkých budeme vyzerať dobre. Tu je niekoľko pravidiel!

Berte do úvahy príležitosť, na ktorej náušnice chcete

Ak idete do kancelárie, je lepšie vybrať si náušnice s drahými kameňmi, najlepšie jednoduché cvočky alebo kruhy. Ak však chcete na večerné rande zapôsobiť, prečo nezvoliť niečo ozdobnejšie a pútavejšie, ako sú strapce alebo dlhé náušnice s drahokamami či polodrahokamami? Ale v tom prípade nezabudnite starostlivo vybrať zvyšok šperkov. Hlavné je nepreháňať to s príliš veľkým množstvom ozdôb, ktoré môžu ľahko vyznieť až gýčovo.

Nechte náušnice odražovať vašu osobnosť

Môže sa to zdať ako pravda, no nie vždy je to také samozrejmé. Šperky, ktoré nosíme, by mali odrážať našu osobnosť! Niekedy sa snažíme oklamať sami seba a kúpiť si na špeciálnu príležitosť niečo navyše, čo sa nám vôbec nehodí. Koľkí z nás majú v šperkovnici také kúsky navyše, ktoré sme nikdy nemali na sebe?

Ak ste jednoduchý skromný človek, potom je lepšie zvoliť jednoduché palice, ktoré nepriťahujú nadmernú pozornosť, s ktorou by ste sa nedokázali vyrovnať. Ak sa vyznáte skôr v klasickom štýle, pravdepodobne vám budú slušať prstene, cvoky, spony s perlami či diamantmi. Ak ste kreatívny človek, pravdepodobne sa vám budú páčiť moderné náušnice alebo dlhé náušničky, prípadne s otvoreným ušným drôtikom. Alebo možno ste predsa len romantik? V tom prípade sa asi budete cítiť dobre v kvetinových motívoch či srdiečkach.

Pozrite si našu úžasnú kolekciu strieborných náušníc z drahokamov. U nás nájdete nádherné dizajny náušníc s rôznymi zapínaniami, ako sú puzety, ušné drôty a otvorené ušné drôty. Všetky naše náušnice sú obohatené o nádherné drahokamy, ktoré odrážajú vašu osobnosť. Pozývame!

Vyberte si náušnice na tvár

Jedným z hlavných faktorov pri rozhodovaní o tom, či vám budú náušnice slušať alebo nie, je kontur vašej tváre. Rovnako ako okuliare, aj náušnice môžu spôsobiť, že vaša tvár bude tenká, široká alebo podlhovastá. Skrátka, radšej alebo nie. Ide samozrejme o výber náušníc, ktoré zdôraznia vašu krásu, nie naopak. Náušnice dokážu nielen zakryť nedokonalosti tváre, ale aj zdôrazniť určité črty našej krásy. 

Oči zvýraznia napríklad modely náušníc zamerané na samotné uši – cvoky alebo malé modely. Tie dlhšie, naopak, zvýraznia tvar čeľuste. Najmä náušnice s drahými kameňmi dodajú tvári efekt rozžiarenia.

  • Náušnice v tvare slzy alebo visiace lustre by ste mali nosiť na vyváženie trojuholníkovej tváre, teda tváre s najširšou časťou a najužšou časťou je brada. Ľudia s oválnou tvárou majú najširší výber. Môžu nosiť takmer všetky typy náušníc.
  • Ak máte oválnu tvar a chcete zdôrazniť svoj klasický akcent, vyberte si dlhé náušnice v tvare slzy alebo dlhé ozdobné náušnice. Trojuholníkové a tyčinky tiež dokonale zdôraznia vaše lícne kosti.
  • Ľudia s okrúhlou tvárou majú najširšiu časť pri lícnych kostiach. Na zoštíhlenie tejto partie by sa dámy s týmto tvarom tváre mali vyhýbať veľkým, okrúhlym náušniciam, všelijakým kruhom a okrúhlym cvočkám, ktoré okrúhlosť ich tváre ešte viac zdôrazňujú. Na zakrytie sa oplatí zvoliť radšej dlhé visiace ozdobné náušnice.
  • Ak máte podlhovastú a štíhlu tvár, vyberte si náušnice, ktoré zakryjú dĺžku. Vyberte si napríklad ozdobné visiace náušnice s množstvom kamienkov alebo visiace krátke okrúhle náušnice, prstene, či puzety, ktoré rozšíria vašu tvár v perspektíve. Ak máte radi dlhé visiace náušnice, vyberte si tie s okrúhlym tvarom.
  • Ak máte široké štvorcové čeľustné kosti, môžete ich zakryť okrúhlymi alebo oválnymi náušnicami. Skvele na vás budú vyzerať najmä veľké kruhy. Vyhnite sa však noseniu náušníc v tvare štvorca alebo diamantu.
  • Kontur v tvare diamantu je tvár, kde sú lícne kosti jasne definované a čelo a brada sú zreteľne užšie ako zvyšok tváre. Svoju pôvodnú kontúru tváre môžete zdôrazniť nosením dlhých visiacich oblúkových a kruhových náušníc. Vyhnite sa noseniu náušníc v tvare diamantu.

Vyberte náušnice na kontur tváre

Áno, záleží aj na kontúrach tváre. Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo je vaša kamarátka taká krásna v týchto módnych strapcoch? A keď ste si ich požičali, už nevyzerali tak oslnivo? Pravdepodobne preto, že máte odlišné kontúry tváre. Ide hlavne o lícne kosti. Ak máte jasné lícne kosti, ako napríklad Sharon Stone alebo Meryl Streep, vyberte si jemné, štíhle, ploché náušnice. Okrúhle a hrubé by vám zakryli tvár. Ak máte obrysy miernej ostrosti, ako napríklad Madonna alebo Teri Hatcher, vyberte náušnice strednej veľkosti a hmotnosti. No ak máte tvár so širokými, rozmazanými kontúrami, môžete si dovoliť stredne veľké, ale aj poriadne ťažké či dokonca hrubé náušnice.

Úprava tónu pleti

Rovnako ako pri rúži či oblečení, aj náušnice by mali ladiť s odtieňom pleti. Týka sa to hlavne kovu, z ktorého budú náušnice vyrobené. Ak je tón vašej pleti teplý, zlatá alebo medená na vás budú vyzerať lepšie. Ak máte na sebe napríklad modrý alebo ružový make-up, strieborná s ním bude fungovať lepšie. Vo všeobecnosti sa zlato odporúča ľuďom s tmavšou pleťou a ľuďom s bielou pokožkou sa viac hodí striebro.

Vhodné k účesu

Posledným savoir-vivre prvkom náušnicovej módy je zladenie náušníc do účesu. Zhoda alebo nie môže dodať celku úžasný efekt alebo úplne pokaziť celý efekt účesu a oblečenia.

  • Rozpustené vlasy môžu úplne zakryť náušnice. Ak chcete normálny, denný vzhľad, tyčinky vám stačia. Ak však chcete veľkolepejší zážitok, vyberte si náušnice s drahokamami. Zapôsobiť by malo aj pár náušníc v uchu.
  • Vyčesaním vlasov do drdola budú náušnice viditeľné. Dlhé visiace náušnice alebo prstene s takýmto účesom určite urobia dojem.
  • Ženy s krátkymi vlasmi s náušnicami vyzerajú fantasticky, pretože vlasy nijako nezakrývajú náušnice. S krátkymi vlasmi bude skvele vyzerať kombinácia saka a náušníc alebo decentných náušníc s drahými kameňmi, najmä diamantmi či kryštálmi.
  • Vlasy po ramená pekne splývajú s náušnicami po ramená. Najlepšie sú náušnice rôznych tvarov, farebné, môžu byť veľké, no nemali by byť dlhšie ako vaše vlasy. Radšej sa vyhnite dlhým podlhovastým štíhlym náušniciam, ktoré sa vám zapustia do vlasov.
  • Ak si vlasy zopnete do copu, výber náušníc závisí od toho, či sú vysoké alebo nízke. Ak je váš chvost vysoký, pokojne si dajte aj väčšie náušnice. Na druhej strane, ak klesne dosť nízko, je lepšie nasadiť palice.
  • Pre ľudí s kučeravými vlasmi odporúčame rovné kruhy alebo ušné drôtiky. Sú asi najlepšie nielen z praktickej stránky, ale ku kučeravým vlasom bude ladiť aj zaoblenie náušníc.