Ako nosiť náramky?

Správne vybraný náramok na ruku môže zdôrazniť eleganciu a dodať jedinečný štýl každému outfitu. Ak ste však niekedy nakupovali v klenotníctve, viete, aký náročný môže byť výber tohto šperku vzhľadom na širokú škálu vzorov, ktoré ponúkajú klenotníctva pre ženy. Aby sme vám uľahčili úlohu a zúžili túto neľahkú voľbu, v tomto článku vám poradíme, ako si vybrať dokonalý náramok. Pri čítaní sa dozviete, ako zladiť kovové náramky k vášmu odtieňu pleti, a po druhé, predstavíme vám zopár jednoduchých trikov, ako náramky skombinovať s jednoduchým oblečením – vytvoriť minimalistický vzhľad alebo kreatívnejším spôsobom vytvoriť originálne štýly.

Na ktorej ruke náramok nosiť? 

Skôr než prejdeme k diskusii o výbere samotného náramku, odpovieme si najskôr na otázku, ktorá trápi mnohých našich klientov. Na ktorej ruke sa náramok nosí? Na túto otázku vždy odpovedáme: A na ktorej ruke sa cítite pohodlnejšie a lepšie? Nikde nie je napísané pravidlo, na ktorej ruke náramok nosiť a na ktorej nie. Niektorí ľudia tu chcú pridať ideológiu, ale pravdou je, že sa vždy riaďte svojou intuíciou a pohodlím. Ak napríklad nosíte hodinky na ľavej ruke a nie je pohodlné nosiť na tej istej ruke náramok, stačí ho nosiť na pravej ruke. Nezabúdajte, že vládne ženská intuícia.

Ale vráťme sa k veci...

Výber Náramku pre tón pleti 

Existujú 3 hlavné tóny pleti:

  • Ľudia s teplými tónmi majú žltú, broskyňovú alebo zlatistú farbu pleti. Opália sa rýchlejšie ako iné tóny. Žily na ich vnútorných ramenách vyzerajú zeleno. Ak je váš odtieň pokožky teplý, vyberte si zlaté alebo pozlátené náramky. Zlaté farby – najmä žltá alebo ružová – dodajú pokožke teplý lesk. Tiež náramky s farebnými prvkami, napríklad náramky s kamienkami v hnedej, žltej, broskyňovej, červenej, bordovej, olivovej farbe zdôraznia teplo vášho tónu. Z tohto dôvodu sa ľuďom s teplými tónmi odporúča nosiť náramky (ako aj prívesky, náušnice a prstene) s dymovým kremeňom, citrónmi, granátovými jablkami a peridotom. Ešte krajšie budú tieto kamene na vašej pokožke vyzerať v kombinácii so zlatom alebo pozlátením.
  • Ľudia so studeným tónom sa zasa vyznačujú ružovou, červenou či modrastou farbou pleti. Vo všeobecnosti horia na slnku. Ich žily sú modré. Ak je váš odtieň pokožky studený, náramky zo strieborného alebo bieleho zlata na vás budú vyzerať lepšie. Strieborné šperky vyzerajú nádherne na bielych, studených tónoch pleti. Náramky s drahokamami vyberajte v zelenej, modrej, bordovej, prípadne fialovej a ružovej farbe. Strieborné náramky so smaragdmi, modrými zafírmi, topásmi a tanzanitmi budú vyzerať úžasne na studenom tóne pleti. 
  • Neutrálny tón pleti je zmesou oboch vyššie uvedených tónov a farieb. Ľudia tohto tónu sa niekedy pred opálením spália na slnku. Rozžiarenú pleť rozžiaria aj náramky s ametystmi alebo ružovým opálom.
  • Ak nemôžete jasne povedať, akú farbu majú vaše žily, modrú alebo zelenú, pravdepodobne máte zmiešaný tón. Ak máte zmiešaný tón, môžete experimentovať s rôznymi kovmi, ako aj s farbami prírodných kameňov. Ľudia s týmto typom pleti vyzerajú dobre takmer v akejkoľvek farbe a kombinácii kovov.

Náramok ako doplnok k minimalistickému odevu

Do práce alebo do školy sa oplatí zvoliť malé funkčné náramky. Namiesto vyzývavého náramku je lepšie spoločenské šaty zdôrazniť malým klasickým šperkovým doplnkom v podobe pevného náramku alebo náramku jednoduchého strihu. Ak chcete niečo pútavejšie, potom si môžete vybrať náramok s drahokamom alebo iným ozdobným prvkom.

Náramky pre romantický večer

Krásny večerný outfit na romantickú večeru si vyžaduje o niečo viac glamouru ako v prípade spoločenského oblečenia. Získate ho nasadením krásneho náramku z drahokamov alebo pridaním 2-3 svietiacich náramkov na ruku.

Náramky na zvláštne príležitosti

Na špeciálne udalosti, ako je svadba alebo firemný banket, sa oplatí obliecť si niečo výnimočné. Na takéto príležitosti budú vhodnejšie masívnejšie strieborné alebo zlaté náramky s drahými kameňmi väčších rozmerov. V kombinácii s večerným outfitom – väčšinou niečo ako satén, semiš alebo hodváb – takýto náramok urobí na ostatných oslnivý dojem.